zondag 19 juli 2009

Day Zero Project

Een tijdje geleden alweer werd ik door Shannon op de hoogte gebracht van het bestaan van het Day Zero Project. Dit project houdt in dat je voor jezelf een lijst maakt met 101 doelen: dingen die je altijd al eens hebt willen doen, maar die er nooit van gekomen zijn; dingen die eigenlijk altijd leuk zijn, maar die je veel te weinig doet; dingen waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt, maar die wel moeten gebeuren; dingen die je eigenlijk niet goed durft, maar wel wil doen of andere dingen die je om wat voor reden dan ook wil doen. Je hebt vervolgens 1001 dagen om deze 101 persoonlijke doelen uit te voeren.

Nou ben ik tien dagen geleden -ondanks dat ik pas ongeveer de helft van mijn doelen verzonnen heb- al aan het project begonnen. Mijn overige doelen zal ik in de loop der tijd toevoegen aan de lijst die rechts van deze blog staat. Ook moet ik nog verzinnen wat ik mezelf ga toekennen bij een gehaald doel en wat ik zal doen als ik een doel niet gehaald heb. Eigenlijk heb ik dus, behalve veel zin en goede moed, nog geen concrete motivatie om dit project door te zetten. Maar als ik goed mijn best blijf doen -en daar heb ik vertrouwen in- en mezelf onder m'n kont schop als dat nodig is, zal ik op 6 april 2012 mijn hele lijst hebben afgewerkt en alle doelen met succes hebben afgerond.

Het is doel nummer 16 (maak een blog en houd die bij) waar ik dit project mee begonnen ben. Ik zal mijn best doen om regelmatig een berichtje te plaatsen met de vorderingen van mijn doelen of met zomaar een berichtje over wat ik gedaan heb of met wat ik ga doen.
Veel plezier met het lezen van mij blog en voor mezelf: "Heel veel succes!" ;)

1 opmerking:

  1. Zin en goede moed zijn het belangrijkste, toch? =P En ik schop wel mee, hoor - schop jij mij dan ook? ;) Er zitten echt leuke doelen bij, ik krijg gewoon zin om opnieuw zo'n lijst te maken, haha. Nou ja, eerst mijn eigen lijst maar afwerken, dan zie ik daarna wel verder... En voor inspiratie voor andere doelen moet je eigenlijk gewoon andere lijsten doorspitten, ook op internet (daar staan een hoop Engelse varianten). Als ik nog iets voor je bedenk laat ik het wel weten!

    Ik moet trouwens ook naar alle hoofdsteden van de Nederlandse provincies! Kun jij mij in Utrecht niet even rondleiden? (A) Gaan we daarna karaoke zingen, haha! En jij bent natuurlijk altijd welkom in Grun, hè!

    Afijn, dan rest me nog maar een ding: heel veel succes! =D

    BeantwoordenVerwijderen

Welkom!

Welkom op mijn blog! Op deze blog ga ik mijn oh zo spannende belevenissen bijhouden, maar ook mijn vorderingen met het Day Zero Project. Ik ga heel erg mijn best doen om deze blog regelmatig bij te werken en te laten weten hoe het me vergaat met mijn opdrachten.