maandag 17 oktober 2011

3. Lees 150 boeken (13/150)

Soms neem je je iets voor en moet je na een tijd helaas bekennen dat het bij een voornemen gebleven is. Dat heb ik bij het voornemen meer boeken te lezen. Als kind verslond ik boeken, maar de laatste jaren kom ik hooguit aan vijf boeken per jaar. Hoe het komt, weet ik eigenlijk niet. Ik vind lezen nog steeds leuk en vaak als ik in een boek begonnen ben, heb ik het ook zo uit. Ook ligt het niet aan dat ik geen tijd zou hebben, want dat heb ik best. Hoe leuk ik lezen ook vind, ik neem gewoon niet de tijd om rustig met een boek te gaan zitten. In plaats daarvan zit ik achter de computer, lak ik mijn nagels en doe ik ook vrij vaak helemaal niks nuttigs.
Omdat ik nog maar 171 dagen te gaan heb voor mijn Day Zero voorbij is en ik eigenlijk nog 137 boeken moet lezen, moet ik echt elke dag gaan lezen om nog maar een beetje op een fatsoenlijk resultaat uit te komen. Ik wil dus minstens 1 hoofdstuk per dag lezen, maar het liefst meer. Waarom ik nu zo slim ben geweest om een boek van bijna 800 pagina's uit te zoeken, weet ik ook niet. Het lezen gaat de laatste tijd wel op, maar met zo'n dik boek schiet het natuurlijk alsnog niet op. Zeker omdat dit boek (Het zwaard van de waarheid/De eerste wet van de magie van Terry Goodkind) niet snel leest. Dus hierna zal ik wel alleen maar dunne boekjes uit moeten zoeken. Aan de 150 boeken zal ik niet komen, maar ik vind het zonde niet toch te proberen.
Mocht er nog iemand (dunne) boekentips hebben dan hoor ik het graag!

3 opmerkingen:

 1. De serie over De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel zijn ook erg leuk. Er zijn nu 5 delen uit. Ongeveer 300 pagina's per boek, maar ze lezen heel makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooooooooooeeh, ik vind dat wel een heel gaaf boek, van Goodkind! Vond het juist wel makkelijk weglezen, eigenlijk. :P Maar ben halverwege deel vijf gestopt, moet eigenlijk opnieuw beginnen... En ik herken het zo hè: vroeger las ik elke week stapels boeken weg en nu kom ik er geeneens meer aan toe. Lees je trouwens liefst in het Nederlands, of is Engels ook oké? Anders zou ik je namelijk de boeken van Sarah Dessen aanraden! Is voor tieners geschreven (maar blijft leuk :P), niet te dik en ik vind het stuk voor stuk mooie verhalen. Meg Cabot's "Teen Idol" is ook hilarisch en makkelijk leesbaar, en "If I Stay" van Gayle Forman is ook de moeite waard. Liever Nederlandse titels? Ga Harry Potter herlezen (hehe) of de Darren Shan cyclus... Oh, en de Winnetou-serie van Karl May is ook naar het Nederlands vertaald (heb de boeken zelf in het Duits gelezen - mijn opa las ze als kind al :D). Have FUN!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nederlands of Engels maakt niet uit. Ik zal aan je tips denken als ik weer iets nieuws aan ga schaffen. Maar ik denk dat ik voorlopig nog wel even vooruit kom met wat ik in de kast heb staan. Maar als jij ze zelf hebt kan ik ze misschien een keer lezen?
  Ik heb De eerste wet inmiddels uit, en aan het eind zat ik er toch wel helemaal in. Maar ik blijf erbij dat het niet heel fijn leest. Had jij die ook in het Nederlands gelezen? Ben nu gelukkig in een dunner boek bezig, maar dat vind ik al helemaal irritant lezen en ik vind het (tot nu toe) ook nog niet echt een leuk boek. Maar goed, ben al zo'n beetje op de helft, dus moet maar ff doorzetten ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Welkom!

Welkom op mijn blog! Op deze blog ga ik mijn oh zo spannende belevenissen bijhouden, maar ook mijn vorderingen met het Day Zero Project. Ik ga heel erg mijn best doen om deze blog regelmatig bij te werken en te laten weten hoe het me vergaat met mijn opdrachten.